Oraşul Arad, aşa cum îl vedem toţi … sau aproape toţi

Poate cel mai nesimțit cadru didactic care există … Monica Chiorean

… este o învățătoare de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj

toduta_13993300

Ea jignește și umilește copii în timpul orelor

A fost înregistrată de părinții unui copil, o înregistrare greu de ascultat, dacă există așa cadre didactice care predau copiilor, atunci România chiar are o problemă

Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

Scena a continuat cu momentul de umilire maximă a elevului. ”Dați-i trezirea, vă rog, de trei ori! Poftiți”, a strigat profesoara spre clasă. ”Trezește-te!”, au strigat în cor cei 20 de copii din clasă, în cor, semn că astfel de scene s-au mai produs. ”Încă o dată”, le-a cerut profesoara, nemulțumită, iar copiii l-au mai ”trezit” de două ori.

După această umilință profesara și-a reluat ”atacul” virulent la adresa băiatului de 7 ani: ”Tu dormi noaptea? Că văd că sforăi aici, fără sunet. Unde am scris noi 01, 02 și 04? Tu notezi numere de telefon? Că mi-oi vărsa plămânii aici pe masă, de mi-a țâșni sângele din gât! Să mor eu dacă înțeleg ce vrei să spui. După ce vii la școală dacă nu știi unde esti? După ce vii? Ca să ai de unde merge acasă? Păi stai acasă și numai veni”.

Culmea este că la finalul înregistrării băiatul a fost pus să facă la tablă unele calcule cu trecere peste ordin. Aproape plângând, el a dat răspunsurile corecte. De menționat că înregistrarea pare a fi prelucrată, fiind tăiat numele elevului, între momentul în care este certat ultima dată și partea în care copilul rezolvă la tablă problemele.

Părinții au obținut o înregistrare cu ieșirile nervoase ale profesoarei din luna ianuarie 2015 și a ieșit unscandal monstru. Doi copii au fost retrași de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”, între aceștia fiind și băiatul umilit.

Părinții au cerut ca directorul școlii să ia măsuri împotriva profesoarei, dar fără niciun rezultat, așa că s-au adresat acum două săptămâni conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj. Aceștia au scris în memoriul lor că ”elevii au teamă de a mai merge la școală”, suferă de ”insomnie” și se simt ”terorizați”. Unul dintre părinți ne-a spus că băiatul lui a venit acasă și a acuzat dureri de inimă, după una dintre scenele de la școală.

Părinții au mai solicitat și montarea de camere video sau microfoane în sala de curs pentru a monitoriza activitatea și comportamentul profesoarei, cerere pe care conducerea școlii a respins-o inițial. ”Solicităm montarea de camere video sau instalații audio”, au cerut părinții, care vor să își protejeze copiii.

În memoriul părinților adresat ISJ Cluj se spune și că sunt atașate probele audio care atestă că există o problemă la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că există o plângere, dar că nu a auzit înregistrările obținute de părinți. ”Inspectoarea care se ocupă de învățătoare va merge azi acolo să vadă despre ce este vorba. Am auzit acum ce spune profesoara și dacă se dovedește adevărat, atunci este foarte grav”, a spus Valentin Cuibus.

Inspectorul general școlar a spus că este posibil ca profesoara să fie apreciată, dar să aibă o tehnică de predare nepotrivită

sursa

Ce se mai poate spune/scrie ?

Acest specimen de învățătoare este mare RUȘINE pentru învățământul românesc, face de râs și cadrele didactice care merită toată stima pentru felul cum se comportă cu copii

Dacă va mai fi acceptată în învățământ atunci … RUȘINE nouă, tuturor, pentru că acceptăm așa ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s