Oraşul Arad, aşa cum îl vedem toţi … sau aproape toţi

60 de motive pentru care nu votez cu Victor Ponta

Decizia de a vota sau de a nu vota un anume candidat trebuie să aibă la bază o serie de argumente. Eu am găsit 60 de argumente pentru care nu voi vota cu Victor Ponta

image

01.Pentru că face parte din PSD, partid ai cărui membri au grave probleme cu legea. Dintre ei, îi amintim pe: Radu Mazăre, Viorel Hrebenciuc,  Dan Şova, Ioan Adam, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău, Constantin Boşcodeală, Bunea Stancu, Constantin Nicolescu, Adrian Duicu, Marian Oprişan etc.

02.Pentru că l-a apărat pe fostul lider CJ Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat că a băgat în buzunarul propriu 900.000 de euro în fonduri europene, în baza unor acte false. “Se va face dreptate până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi, cei care ne-am bătut cu ei, vom şti că am câştigat această bătălie. Atunci îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu”, a spus Ponta.

03.Pentru că l-a apărat în mod similar pe Radu Mazăre: În toate momentele grele m-am mândrit foarte tare cu toti colegii mei de la PSD, nu m-am dezis niciodata de niciunul, nu mi-a fost rusine de niciunul.

04.Pentru că nu l-a apărat, în schimb, pe Viorel Hrebenciuc, pentru simplul motiv că arestarea sa a avut loc în campania electorală.

05.Pentru că, tot ca preşedinte PSD, a girat alianţe atât cu Partidul România Mare al lui Vadim Tudor, cât şi cu UDMR-ul condus de Kelemen Hunor.

06.Pentru că l-a cooptat şi pe Dan Diaconescu, despre care spunea, după dezastrul de la Oltchim: „A venit unul de la Spitalul 9 şi ne-a dat peste mâini“

07.Pentru că a ales să colaboreze cu Vadim, cel care spunea, în decembrie 2012: „Victor Ponta nu are character

08.Pentru că s-a aliat cu Călin Popescu Tăriceanu, la nevoie. Acelaşi Tăriceanu care, în 2009, i-a propus lui Iohannis să candideze la Preşedinţie din partea PNL. „Nu, mulţumesc, nu acum. Altă dată, poate“, a răspuns atunci Iohannis.

09.Pentru că a evitat discuţiile cu oficiali americani pe tema statului de drept. În ianuarie, când Victoria Nuland a vizitat România, a lipsit din ţară. Premierul a spus că a călătorit în Italia. În acelaşi timp, vicepremierul Liviu Dragnea declara că Ponta ar fi undeva în ţară, probabil la vânătoare.

10.Pentru că l-a suspendat pe Dan Şova nu după problemele referitoare la contractul Bechtel, nici după bilanţul negativ al mandatului de ministru al Marilor Proiecte, ci după stenogramele DNA apărute tot în campania electorală, în care negocia şefia partidului.

11.Pentru că a declarat, înainte de a fi pus premier, că nu vrea să fie “premierul lui Băsescu”, dar a uitat rapid de promisiune.

12.Pentru că marele său scop politic era “înfrângerea sistemului Băsescu” şi debarcarea preşedintelui de la Cotroceni. În mod straniu, însă, principalul său obiectiv era şi inevitabil: mandatul lui Băsescu se termină cu sau fără cronometrul lui Ponta.

13.Pentru declaraţia : “Sistemul lor de fraudă a funcţionat mai bine”.

14.Pentru că foloseşte Corpul de Control împotriva adversarului său la alegeri, Klaus Iohannis.

15.Pentru declaraţia : „Iohannis nu este un om, este un lucru“. Nu aş vrea să am un preşedinte care să spună, despre oricare dintre concetăţenii săi, că nu este om.

16.Pentru că o comisie special abilitată a Universităţii Bucureşti şi o revistă de ştiinţă din SUA au arătat, negru pe alb, că şi-a plagiat teza de doctorat.

17.Pentru că a declarat, la acea dată, că va demisiona dacă plagiatul va fi dovedit, dar nu a făcut asta.

18.Pentru că, la inundaţiile din acest an, din Teleorman, i s-a adresat unui ministru mai în vârstă cu formula: „Fă, Doina, aveai chef de nişte inundaţii?“.

19.Pentru că, la aceleaşi inundaţii, în timp ce localnicii şi salvatorii mergeau prin apă, Ponta şi Dragnea să lăsau căraţi de pompieri, într-o barcă.

20.Pentru că nu a cerut niciodată scuze, ci a negat că s-ar fi adresat astfel.

21.Pentru că nu are simţul penibilului şi, în preajma Crăciunului, a publicat pe Facebook un text în care afirma că a luat masa cu Regele Mihai la Săvârşin. Ulterior, s-a aflat că Majestatea Sa nu era în ţară.

22.Pentru că şi-a organizat ziua de naştere pe Arena Naţională şi a risipit bani despre care nu ştim de unde au venit. În schimb, a găsit scuze pentru faptul că elevii au început anul şcolar fără manuale, ba chiar a declarat că, oricum, în prezent au toţi tablete. Aşa să fie?

23.Pentru că foloseşte, ca premier, declaraţii de tipul: „Prioritatea noastră este respectarea legii“. Credeam că este implicit, într-un stat de drept, iar pentru cel mai cinstit guvern chiar nu e aşa un mare efort.

24.Pentru că şi-a asociat imaginea cu personaje care nu au nimic de-a face cu politica, aşa cum era vestitul cioban Ghiţă, căruia i-a cam încheiat cariera.

25.Pentru că s-a asociat cu Simona Halep şi a încercat să profite, la nivel de imagine, de izbândele sportivei. Motiv pentru care a şi fost huiduit la BRD Open 2014. Cazul a apărut şi în presa internaţională.

26.Pentru că, în mod straniu, când partidul său, PSD, încerca să treacă legea amnistiei şi graţierii în Parlament şi să graţieze persoanele condamnate pentru acte de corupţie, Ponta se afla în Africa de Sud şi s-a declarat străin de acţiunile propriului partid.

27.Pentru că a făcut paradă, pe Facebook, cu aşa-zisa credinţă. Nu ştiu ce creştini îl vor vota, dar Biblia vorbeşte despre smerenie şi discreţie, nu despre şedinţe foto în biserici.

28.Pentru că a atacat, pe tema religiei, un alt candidat şi a încercat să impună criteriul religios drept unul după care ar trebui selectaţi candidaţii la prezidenţiale. Doar pentru Iohannis, însă, deşi premierul propus de el, Călin Popescu Tăriceanu, este catolic.

29.Pentru că apare atât de frecvent la televizor, încât ne întrebăm când guvernează. Să nu uităm că, de pildă, accidentul aviatic din Munţii Apuseni l-a prins la televizor, chiar la B1 TV, când făcea haz de moderatoare şi susţinea că are totul sub control.

30.Pentru că a guvernat prin ordonanţe de urgenţă. Una dintre ele, OUG privind migraţia aleşilor locali, le-a permis primarilor să-şi schimbe partidul chiar înainte de alegeri. Efectul? Aproximativ 400 de primari au migrat la PSD. Coincidenţă, a fost şi perioada în care Guvernul a alocat fonduri pentru mai multe primării din ţară.

31.Pentru că a fost, ca deputat, împotriva proiectului Roşia Montană, dar ca premier l-a susţinut.

32.Pentru că a ignorat protestele, iar la Pungeşti, unde oamenii s-au revoltat faţă de exploatarea gazelor de şist, iar imaginile video au arătat jandarmii intervenind în forţă, Ponta s-a arătat mulţumit şi a dat asigurări că jandarmii au respectat legea. Deşi nu a fost acolo.

33.Pentru că, în cazul românilor din diaspora care nu au putut ajunge la vot şi s-au enervat după ore în şir de stat la cozi, Ponta a declarat că nu a schimbat numărul secţiilor – adevărat, dar a omis să spună că a schimbat amplasarea. În plus, ministrul său de Externe, căruia i s-a cerut demisia, a rămas în funcţie şi a declarat că votul a fost influenţat de agitatori.

34.Pentru că, din Opoziţie, a condamnat traseismul politic, dar a beneficiat de pe urma lui, după ce la PSD au trecut cei mai mulţi dintre membrii PPDD, de exemplu.

35.Pentru că nu ştiu de vreunul dintre proiectele de viitor ale premierului, în afară de „Marea Unire” care cred că îi exasperează pe istorici şi care, oricum, e demagogie pură.

36.Pentru că, deşi avea 17 ani la Revoluţie, cum ni se tot repetă, Ponta a crescut politic înconjurat de oameni precum Ion Iliescu, membru al Comitetului Central al PCR, din 1965, iar mentor, prieten şi profesor i-a fost Adrian Năstase, căsătorit de două ori cu fiicele unor foşti activişti comunişti.

37.Pentru că unul din atuurile pe care le promovează echipa sa este „tinereţea“. Pe acelaşi principiu, ar trebui să votăm un puşti de 18 ani!

38.Pentru că declaraţia sa de avere este incompletă şi nu conţine şi bunurile acumulate de soţia sa, Daciana Sârbu.

39.Pentru că a făcut, din Avocatul Poporului, o marionetă politică – Victor Ciorbea.

40.Pentru că, în perioada guvernării Ponta, deşi s-a vorbit enorm despre investiţii, acestea s-au oprit – cel puţin în infrastructură şi în dezvoltarea agriculturii, nu am prins picior de investitor străin.

41.Pentru că a minţit când a spus că introduce acciza suplimentară de 7 eurocenţi pentru a construi autostrăzi. Au trecut şase luni şi, între timp, banii nu ştim unde s-au dus. Dar poate pomenile electorale vă spun ceva.

42.Pentru că, în ciuda prieteniei afişate cu oficialii chinezi, China nu a investit niciun ban în România şi niciunul dintre marile proiecte ale Guvernului, în parteneriat cu China, nu este măcar pe cale să se realizeze.

43.Pentru că a amnistiat fiscal – adică i-a iertat de datorii – pe unii care au beneficiat ilegal de bani, dar asta prin introducerea de taxe pentru cei cinstiţi.

44.Pentru că, inclusiv în campanie, încalcă legea – legea pentru alegerea Preşedintelui Românei spune clar că nu pot fi folosite, în afişe, culorile de pe drapel!

45.Pentru că, în clipurile de campanie, foloseşte imagini cu sculpturile lui Constantin Brâncuşi. Pe mine, personal, m-a enervat asocierea dintre cel mai renumit sculptor român care nu îi datorează nimic lui Ponta şi un premier suspectat de plagiat.

46.Pentru că, în 2009, dar şi în 2014 a declarat despre Iohannis că ar fi un premier, respectiv un ministru de Interne foarte bun. Atunci nu ştia de case ori de adopţii? În plus, PSD îl acuză pe preşedintele PNL de fapte penale, dar care nu au fost sesizate autorităţilor.

47.Pentru că privatizarea Oltchim a fost un dezastru, iar Dan Diaconescu şi-a bătut joc de oamenii de la combinat! Ţineţi minte sacii cu bani? Acum, DD e aliat cu Victor Ponta.

48.Pentru că acelaşi Victor Ponta care terfelea Dreapta spune acum că ar accepta sprijin şi de la Udrea, şi de la Macovei.

49.Pentru că a intervenit în dosarul de 230 de milioane de euro în care compania Lukoil este acuzată de spălare de bani, în favoarea companiei.

50.Pentru că a ratat privatizarea CFR Marfă, dar a încercat să paseze responsabilitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Anul trecut, Ponta a declarat că există precedente care arată că CSAT ar fi dat avize de privatizare, dar arhiva Consiliului l-a contrazis.

51.Pentru că a minţit în CV-ul său şi a declarat că a făcut master în Catania. După ce a fost criticat, a şters menţiunea referitoare la studiile de la Catania.

52.Pentru că guvernul Ponta a introdus peste 30 de taxe noi, evaziunea fiscală a scăpat de sub control. În 2013 s-au majorat peste 26 de taxe şi accize.

53.Pentru faza „MTO” când, la ieşirea de la Cotroceni, Ponta s-a declarat cât se poate de polemic în discuţiile cu Băsescu. Înregistrările ulterioare au dovedit fix contrariul.

54.Pentru miniştrii pe care i-a păstrat lângă el, în ciuda gafelor/eşecurilor: Remus Pricopie confruntat cu reproşurile elevilor care nu au avut manuale; Titus Corlăţean care şi-a manifestat dispreţul pentru alegătorii din diaspora etc.

55.Pentru că, în ciuda promisiunilor, suntem încă departe de aderarea la Spaţiul Schengen, dovadă că, deşi Ponta însuşi declara în 2013 că aşteaptă o decizie urgentă, partenerii europeni nu prea îl iau în seamă.

56.Pentru minciuna referitoare la lista lui Barroso. La 12 iulie 2012, Ponta primeşte lista cu cele 11 cerinţe ale fostului preşedinte al CE, Jose Manuel Barroso, la care trebuie să răspundă în scris. A doua zi, declară: „Am trimis un răspuns la cele 11 puncte ridicate de Barroso”. La 16 iulie, purtătorul de cuvânt al CE de atunci, Olivier Bailly, declară : „Nu am primit până acum, oficial o scrisoare din partea autorităţilor române. Aşteptăm confirmarea angajamentelor scrise ale Guvernului. Nu este timp de pierdut“.

57.Pentru acordul semnat de cei trei co-preşedinţi USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, cu Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare DIsponibilizate, ale cărui obiective erau: desfiinţarea Curţii Constituţionale, a Agenţiei Naţionale de Integritate, a DNA şi a CNSAS. Într-o conferinţă de presă ulterioară, premierul a declarat că a semnat, de principiu, doar prima pagină.

58.Pentru că, la o zi după referendumul din 2012, pentru demiterea lui Băsescu, a declarat că nu va mai participa la şedinţele CSAT dacă preşedintele se întoarce la Cotroceni. În luna septembrie, s-a prezentat la discuţii.

59.Pentru că, deşi este premier de doi ani şi jumătate, niciuna dintre promisiunile mari făcute în campanie nu s-a îndeplinit: un milion de locuri de muncă, descentralizarea, revizuirea Constituţiei etc

60.Pentru că, în campanie, PSD-ul lui Ponta l-a făcut agent electoral până şi pe Arsenie Boca. PSD a folosit, astfel, icoane cu părintele Arsenie Boca pe o parte şi cu sigla PSD pe verso.

sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s