Oraşul Arad, aşa cum îl vedem toţi … sau aproape toţi

Decizie istorică pentru UTA

… a fost luata azi cu mult curaj de Suporter Club UTA pentru a duce mai departe numele UTA

uta_inaintea_returului_cu_feyenoord_de_la_arad

Mai jos este comunicatul de presă anuntat azi de SCU impreuna cu  Alexandru Meszar:

meszar-proca-colin

„Adunarea Generală a Suporter Club UTA s-a întrunit duminică în şedinţă extraordinară deschisă oricărei persoane care dorea să-şi spună punctul de vedere legat de cedarea dreptului de folosinţă a siglei, numelui şi culorilor UTA-ei către ONG-ul „UTA Bătrâna Doamnă”. O prezenţă mai bună la o Adunare Generală a SCU am avut doar la înfiinţare când eram în liga I. Un procent de 72 la sută dintre cei prezenţi cu drept de vot au votat pentru cedarea dreptului de folosinţă a numelui, siglei şi culorilor UTA-ei către UTA Bătrâna Doamnă în anumite condiţii pe care le-am discutat cu domnul Meszar şi asupra cărora am căzut de-acord. E foarte important să distingem între cedarea dreptului de folosinţă şi cedarea definitivă pentru că noi nu avem acest drept conform actului prin care domnul Bara a cesionat către SCU dreptul de folosinţă al mărcii UTA.  Condiţiile cele mai importante sunt:
1. Modificarea statutului ONG-ului „UTA Bătrâna Doamnă” în sensul adoptării siglei, culorilor şi numelui clubului de fotbal „UTA Arad” concomitant cu cedarea către SCU a dreptului de folosinţă a numelui, culorilor şi siglei „UTA Bătrâna Doamnă”;
2. Cooptarea SCU printr-un reprezentant în structurile de conducere ale asociaţiei UTA Arad (Adunare Generală, Consiliu Director);
3. Avizul SCU  în cazul modificărilor majore ale statutului asociaţiei ce ar implica eventuale schimbări de denumire, fuziuni, cesiuni, schimbări ale sediului în alte localităţi sau la alte adrese fără nicio legătură cu simbolul UTA;
4. Înfiinţarea unui Centru de Copii şi Juniori al UTA-ei care să funcţioneze pe structura unui ONG, organizat profesionist, care să fie o adevărată pepinieră de talente pentru echipa mare.

Menţionăm că SCU va respinge de principiu orice situaţie anormală care ar putea apărea în sensul condiţiei numărul trei de mai sus. De asemenea, modul în care protocolul va fi pus în aplicare şi respectat va fi supus în permanenţă atenţiei membrilor Suporter Club UTA. Nu avem însă motive să punem răul în faţă, de aceea condiţiile nu sunt formulate la modul imperativ.

Decizia AG a SCU a fost luată după ce în prealabil a fost respinsă o propunere de amânare a oricărei decizii privind sigla, numele şi culorile până la finalul campionatului. Menţionăm că toată lumea prezentă la AG a avut dreptul să-şi spună liber opinia, iar în urma unor discuţii constructive credem că am ales calea cea bună pentru viitorul UTA-ei. Ieri nu am am luat o hotărâre pentru ziua de azi sau de mâine, am ales să fie UTA mai departe aşa cum merită această echipă să existe: o echipă îmbrăţişată de întreg oraşul, de la simpli suporteri la oameni de afaceri şi autorităţi.

Închidem astfel demersul nostru prin care am încercat să redăm UTA atât Aradului cât şi sieşi. Am făcut „n” încercări de a salva UTA S.A. din mâinile celor care o duceau zilnic spre o moarte urâtă. Am lansat  apeluri la dialog pentru găsirea de soluţii. Am stârnit dezbatere în Arad legată de UTA şi ne-am bucurat că în aceste ultime săptămâni s-a discutat despre viitorul echipei şi că în cele din urmă s-a ales o cale mai bună. Am făcut ceva pentru UTA în tot acest timp, am ales să ne implicăm, nu să stăm în expectativă pe principiul „vedem ce-o fi când o fi”. Prin drumul pe care am început să mergem suntem convinşi că am dat o şansă mare Aradului să aibă fotbal de performanţă peste doar câţiva ani, iar acel fotbal să existe tot prin UTA – echipa noastră cu un palmares atât de bogat. Mai mult, această echipă va putea fi apreciată, iubită de arădeni şi respectată de adversari.

Noi, SCU, vom susţine din această săptămână UTA, singura UTA care există pentru noi. Nu forţăm pe nimeni să facă ceva cu care nu este de-acord, nu obligăm pe nimeni să meargă la meciurile UTA-ei în liga a 4 a, nu obligăm pe nimeni să nu meargă la meciurile echipei care joacă încă în liga a 2 a. Însă noi, ca grup activ de suporteri, am luat ieri o decizie pe care o considerăm corectă şi astfel ca asociaţie şi peluză vom merge mai departe şi vom susţine UTA. Nu am trecut deloc printr-o perioadă uşoară, nu a existat o izbucnire de bucurie ieri după vot, însă am luat o decizie atât cu inima dar mai ales cu mintea. Ne-am simţit uşuraţi că UTA este de astăzi pe mâini bune şi că ne vom putea vedea liniştiţi de viaţa noastră de suporteri fără să ne fie ruşine de cine reprezintă UTA şi fără să ne îngrijorăm dacă există mâncare pentru jucători, dacă există bani de cazare, salarii şi alte cheltuieli.

Din vară nu va mai trebui să existe situaţia ambiguă cu două echipe care îşi revendică titulatura de UTA şi vom merge mai departe cu demersurile noastre pentru a avea o singură UTA. Facem apel la conducătorii SC FC UTA S.A. să îşi asume public în cel mai scurt timp că nu mai reprezintă UTA şi să-şi găsească o soluţie pentru o nouă identitate a clubului pe care îl conduc înainte să fie obligaţi să o facă. Credem că în acest moment ei au probleme mai importante decât cele legate de orgoliul personal.

Cât de curând sperăm să vedem UTA acolo unde îi este locul, în Liga I, jucând pe un stadion ajuns în sfârşit aproape de standardele europene.”

Personal cred ca cei din SCU reprezentati de

"bancherul" Dani si "huliganul" Colin

„bancherul” Dani si „huliganul” Colin

au ales „Perfect” atunci cand au acordat incredere propunerii lui Alexandru Meszar

news-20100719-03510614-140830660

Mult succes … veti avea nevoie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s